niedziela, 4 września 2016

Koktajl kakaowy.


Ręczę za ten koktajl. Z pewnością zaspokoi każdego łasucha nie pozostawiając po sobie przykrych wyrzutów sumienia. Kakao zwiększa koncentrację i poprawia pamięć. Pomaga zapobiec chorobą układu krążenia, a nawet wydłuża życie! Łagodzi stres i poprawia humor. Jest bogatym źródłem witamin i minerałów tj. m.in. Żelazo, Potas, Cynk, oraz Niacyna, Wit. K, B6. Warto włączyć kakao do swojej diety, a jeszcze lepiej pożywny koktajl.
Składniki:
- 300 ml. mleka sojowego,
- 1 banan,
- 1 gruszka,
- 1 łyżka kakao,
do dekoracji:
- szczypta wiórków kokosowych,
- 1/2 kostki gorzkiej wysokoprocentowej czekolady.


Nie potrzebujemy szejkera czy stojącego blendera. Wystarczy ręczny. Banana i gruszkę obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do słoika lub innego wysokiego naczynia. Dodajemy kakao, zalewamy mlekiem i blend-ujemy do powstania bąbelków. Całość przelewamy do ulubionej szklanki, dekorujemy wiórkami kokosowymi i/lub startą gorzką czekoladą. Gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz