niedziela, 21 sierpnia 2016

Makaron ze szpinakiem


Dziś szybkie danie. Makaron świderki.
Idealny gdy lodówka świeci pustkami lub gdy po prostu chodzi za nami Włoska kuchnia. Możemy go podać jako składnik posiłku lub jako danie główne.
Do przyrządzenia potrzebujemy:
- ok 150 g makaronu (ja użyłam kolorowy świderki),
- 3 kostki mrożonego szpinaku,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 cebula,
- sól, pieprz,
- 1 łyżka oleju rzepakowego.
Sposób przygotowania:
Wyciągamy 3 kostki szpinaku w celu wcześniejszego rozmrożenia. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej, wrzucamy poszatkowaną cebulę z czosnkiem. Zalewamy ok. 0,5 szkl. wody i chwilę dusimy. Dodajemy szpinak, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec łączymy z odcedzonym makaronem. Gotowe!

SMACZNEGO!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz